На Кіровоградщині у селі Лебединому дошкільнята ходитимуть до сучасного дитсадка

Липень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

Цієї осені збудеться мрія найменших жителів села Лебединого Устинівського району – вони нарешті отримають сучасний та комфортний дитячий садок.

У будівлі дитсадку наразі проводиться капітальний ремонт з переплануванням приміщення.

Це стало можливим завдяки ініціативі керівництва місцевої і районної влади, які цього року подали проект на фінансування з ДФРР. Об’єкт було затверджено і на його фінансування з Фонду передбачено понад 6 мільйонів гривень. Іще 690 тис.грн., за принципом співфінансування, на дитсадок виділа сільська рада.

Сільський голова Ганна Мардаш відзначила: :"садочок не працював близько 10 років".

"Довго ми йшли до цієї події, декілька років поспіль ініціювали реконструкцію садочка через різні проекти і цього року нарешті це сталося", - зазначила Ганна Мардаш. "В оновленому садку зможуть навчатися 22 дитини".

За її словами, дошкільний заклад буде повністю укомплектований кадрами з місцевих жителів. У бюджеті сільської ради передбачено необхідні видатки на його утримання.

На сьогодні освоєно близько 3 млн. грн., що дало змогу виконати орієнтовно 50% будівельних робіт. А саме: встановлено енергозберігаючі вікна та двері, замінено дах, виконано утеплення стін, замінено внутрішню електромережу, встановлено прилади електроопалення, забезпечено влаштування водопостачальної та каналізаційних мереж. На подвір’ї закладу проведено демонтаж старого дитячого майданчику та здійснено підготовку для подальшого встановлення нового і сучасного. По периметру території встановлено декоративне огородження.
Введення в експлуатацію будівлі планується на початку вересня 2018 року.

На об’єкті побував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, аби проконтролювати хід виконання будівельних робіт. Спілкуючись із керівниками району та сільської ради, він повідомив, що цього року за кошти ДФРР в області фінансується 9 проектів на загальну суму більше 100 мільйонів гривень. Це, у тому числі і три дитячі садочки: в с. Лебедине Устинівського району, в Новоукраїнській ОТГ та у Новій Празі Олександрійського району. Як зауважив голова облдержадміністрації, це об'єкти, які вже у вересні-жовтні приймуть дітей. Іще один новий дитсадок почали будувати у Голованівську.

"Розвиток мережі дошкільних навчальних закладів – це завдання, яке ми отримали від Уряду", - наголосив Сергій Кузьменко.

Керівник області доручив дотримуватись графіків виконання будівельних робіт, щоб у вересні ввести в експлуатацію дитячий садок у Лебединому.

Варто зазначити, що у 2018 році, згідно із обласним планом з розширення мережі закладів дошкільної освіти, у Петрівському, Світловодському та Новоукраїнському районах відкрито 1 дошкільний заклад та 2 додаткові групи (55 місць). На стадії завершення роботи у Бобринецькому, Кіровоградському, Олександрійському, Олександрівському районах, Бобринецькій, Великосеверинівській та Катеринівській ОТГ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool