На Кіровоградщині у розшуку одинадцять автомобілів

Липень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1480 | Коментарі: 0

Зведення Державтоінспекції інколи рясніють сумною статистикою угонів автомобілів, але ж за цифрами стоять «реальні» люди. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області 

Важко уявити, коли автолюбитель виходить на вулицю і не знаходить свій автомобіль. Через деякий час починають діяти – викликати Державтоінспекцію, а потім писати протоколи. Після усвідомлення того, що сталося починає викликати питання: «Як так сталося? Чому саме мій автомобіль?»
Як запобігти викраденню вашого автомобіля, розповів інспектор розшуку УДАІ УМВС в області Олексій Герасименко.
На території Кіровоградської області за 6 місяців поточного року зловмисниками було викрадено 55 транспортних засобів, 11 з яких досі перебувають у розшуку.
Найбільш популярними залишаються автомобілі марки «Шевроле», «Ланоси» та «Вази». Доступна цінова політика сприяє тому, що ці машини дуже поширені по всій Україні.
Щоб не поповнити ряди тих, чиї транспортні засоби знаходять в розшуку слід дотримуватись декількох елементарних правил, - зазначає Олексій Герасименко.
Не залишайте авто на ніч у дворах чи на узбіччях — для цього є стоянки, що охороняються, або гаражі. Не залишайте на помітному місці документи чи цінні речі, на які можуть спокуситися крадії. Не зупиняйтеся вночі на темних трасах. Не користуйтеся послугами сумнівних СТО. Не залишайте ключі в замку, навіть якщо вийшли просто протерти скло. Зробіть маркування автомобіля та його окремих деталей. Якщо ваш залізний кінь обладнаний суперскладною системою охорони, не наклеюйте на скло логотип її виробника — це спрощує роботу злочинця. Практика показує: їх дотримання збільшує шанси захистити автомобіль від викрадення.
Якщо все ж таки злодії викрали Ваш автомобіль, необхідно негайно набрати номер «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до органів міліції дозволяє максимально повно використовувати весь арсенал оперативно-розшукових заходів, задіяти всі служби і підрозділи ОВС.
Пам’ятайте, ніхто краще вас самих не подбає про збереження вашого авто!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool