На Кіровоградщині у лісових масивах відбуваються перевірки

Квітень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 1118 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині триває профілактична робота щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у екосистемах

До таких рейдових перевірок, організованих рятувальниками, долучаються представники обласного управління лісового та мисливського господарства і ГУ Нацполіції.

Ці заходи мають на меті інформувати громадян про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки у екологічних системах та застерегти порушників від необережних вчинків. 

Вчора, 29 квітня, такі перевірки відбулись у лісових насадженнях Олександрівського та Гайворонського районів.
Учасники рейду здійснили обхід лісового масиву, звертаючи увагу на наявність застережних табличок на місцях в’їзду до лісових насаджень. Відпочивальникам фахівці рятувальної справи пояснили, що наслідки недбалості і, відповідно, пожеж у лісах надзвичайно тяжкі – нищаться цінні породи дерев, а на відновлення лісового фонду буде необхідно десятки років. Взагалі під час пожежонебезпечного періоду забороняється розпалювати багаття у лісових масивах.

Якщо стали свідком пожежі – незначне загоряння можна загасити підручними засобами. Якщо спроба видалася невдалою, необхідно одразу телефонувати за номером «101». Працівники поліції, в свою чергу, нагадали, що порушникам правил пожежної безпеки може загрожувати адміністративна відповідальність..

Роздавши на завершення розмови застережні листівки, рятувальники закликали відпочивальників свідомо ставитися до безпеки своєї та всього живого, а також пам’ятати, що пожежа починається з необачності. Тож берегти ліс від пожеж – турбота спільна.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool