На Кіровоградщині у хворих дітей виділено ротавірус

Червень 24, 2017 | Новини | Переглядів: 1571 | Коментарі: 0

Фахівцями вірусологічної лабораторії Кіровоградського обласного лабораторного центру у 4-х захворілих дітей з дошкільного навчального закладу м. Помічна Добровеличківського району, де раніше був зареєстрований спалах ГКІ, виділено антиген рота вірусу, повідомляє Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України

Ротавірусна інфекція – це гостре вірусне захворювання, яке характеризується проносом, блюванням, слабкістю, адинамією, підвищенням температури. Збудник захворювання – ротавірус, стійкий до факторів навколишнього середовища..

Джерелом ротавірусної інфекції є людина. Вірус потрапляє в організм людини переважно через ротову порожнину через забруднені предмети навколишнього середовища (підлога, меблі, одяг, іграшки, тощо). Не виключаються і інші шляхи передачі інфекції (забруднена їжа, вода, повітряно-крапельний шлях передачі).

Інші лабораторні дослідження по даному спалаху тривають. Висновки про причини та обставини виникнення спалаху будуть зроблені після завершення усіх лабораторних досліджень.

Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool