На Кіровоградщині у Чорному лісі провели спільний рейд

Травень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

24 травня відбувся профілактичний рейд у Чорному лісі Знам’янського лісгоспу. Представники Знам’янського міськрайвідділу У ДСНС в області, Знам’янського відділу ГУ Нацполіції області та лісового господарства району здійснили огляд стану протипожежного захисту лісового масиву, а також спілкувались із усіма, кого зустріли під час рейду.

Фахівці трьох відомств відповідно до повноважень переконували громадян відповідально ставитись до природних багатств. Головну увагу учасники рейду приділяли профілактичним бесідам щодо попередження пожеж у лісі. 

Так, рятувальники роздавали людям застережні листівки та пояснювали, що у період сухої спекотної погоди підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах, а також сухої рослинності на відкритих територіях. Звичайно, що сама по собі пожежа не виникає – причиною її найчастіше є людська необережність або недбалість. Хоча розводити багаття в лісах під час оголошення високого рівня пожежної небезпеки заборонено, проте громадяни часто ігнорують застереження та влаштовують пікніки із смаженими на відкритому вогні стравами. Тому працівники Служби порятунку пояснили, як можна розводити багаття без шкоди для довкілля. Поліцейські попередили громадян про адміністративну відповідальність за навмисний чи вчинений з необережності підпал рослинності в лісі чи на відкритих територіях. Працівники лісового господарства розповіли, якої непоправної шкоди завдають пожежі екосистемі.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool