На Кіровоградщині у червні подешевшали яйця та подорожчали фрукти

Липень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1166 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у червні 2012р. порівняно з травнем становив 99,7%, з початку року – 99,6% (по Україні – 99,7% та 100,1% відповідно). Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у Головному управлінні статистики у Кіровоградській області

На споживчому ринку в червні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,6%. Найбільше (на 11,4%) подешевшали яйця. На 4,3–0,5% знизилися ціни на рис, овочі, цукор, молоко, сир і м’який сир (творог), продукти переробки зернових, масло, інші продукти харчування. Разом з цим на 1,7–0,5% подорожчали фрукти, харчовий лід і морозиво, безалкогольні напої, сало.
Підвищення цін на алкогольні напої, тютюнові вироби на 0,3% зумовлене насамперед зростанням цін на спиртні напої на 1,5%.
Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,6% в основному пов’язане з підвищенням вартості квартирної плати на 4,5%.
У сфері охорони здоров’я відбулося зниження цін на 0,3% за рахунок здешевлення фармацевтичної продукції на 0,5%.
Зниження цін на транспорт у цілому на 0,7% в основному відбулося за рахунок здешевлення палива та мастил на 2,4%. У той же час відбулося зростання вартості перевезень залізничним пасажирським транспортом – на 3,7%.
Підвищення цін у сфері відпочинку та культури на 0,3% зумовлене в основному зростанням цін на туристичні послуги (на 2,9%), квіти живі (на 2,2%), кабельне телебачення (на 1,9%). Разом з цим на 0,9% подешевшала аудіотехніка, фотоапаратура та обладнання для обробки інформації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool