На Кіровоградщині у Богданівці відкрили сучасну спортивну залу

Березень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 1975 | Коментарі: 0

У 1977 році на місці старого сільського клубу у с. Богданівна був зведений будинок культури. Його будівля складалася з двох частин: будинку культури та спортивної зали. З плином часу в середині 90-х років ХХ століття спортивна частина припинила своє функціонування. У 2004 році Богданівський БК отримав статус районного будинку культури.

Реконструкцію спортивної зали розпочали у 2017 році за ініціативи голови Знам'янської райдержадміністрації Олександра Лукашова та голови районної ради Сергія Макаренка, за сприяння народного депутата Олеся Довгого.

На капітальний ремонт зали витрачено майже 4 мільйони гривень, більшу частину яких інвестувала держава. Співфінансування з районного бюджету склало 800 тис. грн.
Перекрито дах приміщенні, проведено фасадні роботи, підведено водопровід та каналізацію, облаштовано санвузли та душові, встановлено систему опалення, вентиляційну систему та силове обладнання, замінено вікна та двері, виконано внутрішній ремонтн у кабінетах, роздягальнях, технічних приміщеннях.
Особливістю спортивного залу є екологічне, безпечне та сучасне наливне покриття підлоги з резиновою крихтою, що призначене для професійних спортивних приміщень.
У приміщеннях спортивного залу встановлено нові меблі, комп’ютерна техніка, придбано спортивне обладнання та необхідний спортивний інвентар. Спортзала також адаптована для відвідування осіб з інвалідністю.
В урочистому відкритті оновленої спортивної зали взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, народний депутат України Олесь Довгий та керівництво району.
Звертаючись до учасників святкової події, Сергій Кузьменко зазначив: "Приємно, що тепер на Кіровоградщині в Богданівні є сучасний спортивний комплекс. Тут ви доводитиме, що ви найкращі спортсмени".
Керівник області подякував народному депутату та місцевій владі, завдяки яким вдалося реалізувати цей важливий проект. Сергій Кузьменко побажав дітям перемог та подарував для зали спортивний інвентар.
"Для нас є принциповим питання здорового способу життя підростаючого покоління. Наш проект "Здоров'я наших дітей" охоплює багато напрямків. І безумовно фізкультурі, спорту – займає у ньому вадливе місце", - підкреслив голова ОДА. "Ми збудували в області десятки спортивних майданчиків і відновили чимало спортивних залів у школах. Радий, що один з таких проектів вдалося втілити в життя у Знам'янському районі, в Богданівці".
В рамках робочої поїздки до с. Богданівна Знамянського району голова облдержадміністрації також зустрівся з колективом Богданівської ЗШ І-ІІІ ступенів імені І.Г.Ткаченка. Він привітав вчителів із 100-річчям від дня народження педагога Івана Гуровича Ткаченка, який написав понад 30 наукових праць, присвячених впровадженню різних аспектів педагогічної спадщини відомого педагога і соратника, земляка і колеги В.О.Сухомлинського та вручив керівнику школи акустичну систему. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool