На Кіровоградщині у Благовіщенському почав роботу новозбудований «Активний парк»

Вересень 16, 2021 | Новини | Переглядів: 1391 | Коментарі: 0

Учора, 15 вересня, у місті Благовіщенське Голованівського району почала працювати нова спортивна локація – новозбудований у рамках програми Президента України «Здорова Україна» «Активний парк».

У перший день роботи парку його відвідали Народний депутат України Юрій Кузбит та заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Поліщук.

«Усе, що ми робимо – для вас, дорогі діти. Ви – наше майбутнє, і всі наші зусилля покладені на те, аби зробити ваші життя щасливішими, а вас - здоровішими. "Активний парк" - це абсолютно безкоштовна та доступна можливість для всіх мешканців Благовіщенського займатись спортом та вести активний спосіб життя", - сказав Сергій Поліщук.

Координаторка парку наочно показала присутнім, як саме потрібно сканувати QR-код та як обирати рівень складності тренувань і самі вправи.

Також для присутніх провели показові тренування від спортивного клубу "Скіф", а місцеві тренери - заняття з фітнесу.

Нагадаємо, соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», ініційовано Президентом України Володимиром Зеленським в 2021 році та входить до загальнонаціональної програми "Здорова Україна".

Головна мета - зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і для маленьких населених пунктів у кожній області.

Загалом у цьому році передбачається відкриття 600 таких локацій по всій Україні, 21 - на Кіровоградщині.

Наповнення активних парків передбачає обов’язкові елементи – лавочку, шведську стінку та бруси/турнік, а також варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). Поруч розташовані навігаційні таблички з QR-кодами – відсканувавши їх за допомогою смартфону, можна перейти на спеціальний сайт і обрати для себе рівень складності вправ та ознайомитись з технікою їхнього виконання.

Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальними тренерами, серед яких – президент України Володимир Зеленський, українські спортсмени та музиканти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool