На Кіровоградщині у 2017 році музеї області відвідали 259 тис. осіб

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 633 | Коментарі: 0

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва щорічно відзначають 9 листопада, разом із Днем української писемності та мови. Це не просто професійне свято працівників культури, це свято мільйонів шанувальників.

Невід’ємною частиною культурного надбання суспільства є музеї, які сприяють відродженню національних, культурних і духовних традицій, відіграють важливу роль у процесі розвитку вітчизняної культури, вихованні молоді. 

На кінець 2017 року в області функціонували 29 музеїв (13 – історичні, 11 – комплексні, 2 – літературні, 2 – мистецькі та один художній). Основні фонди музеїв нараховували 209 тис. експонатів, які занесені до державної частини Музейного фонду України, у тому числі 63 – до Державного реєстру національного культурного надбання. У 2017 році музеї області відвідали 259 тис. осіб (з них 157 тис. учнів, слухачів та студентів).

Особливу увагу варто приділити театрам області. Музично-драматичний театр ім. М.Кропивницького приваблює різноманітним репертуаром, ляльковий театр залучає до мистецтва дітей. Загальна кількість відвідувачів театрів у 2017 році склала 133 тис.осіб.
За 9 місяців 2018р. середньооблікова кількість штатних працівників у сфері творчості, мистецтва та розваг, функціонування бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури в області становила 3 тис. осіб, заробітна плата яких складала 4495 грн.

Працівники державної статистики Кіровоградщини вітають усіх працівників культури з професійним святом, а також усіх глядачів та поціновувачів високого мистецтва.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool