На Кіровоградщині ціни на продукти харчування зросли на 1,5 відсотка

Листопад 08, 2018 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у вересні 2018р. порівняно з попереднім місяцем становив 101,8%, з початку року – 105,3% На споживчому ринку у вересні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. 

Найбільше (на 20,9%) подорожчали яйця. На 8,3–0,9% зросли ціни на сало, продукти переробки зернових, рис, макаронні вироби, харчовий лід і морозиво, сметану, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, шоколад, кисломолочну продукцію, молоко, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, сири, рибу та продукти з риби, масло. 

Водночас на 6,5–0,3% знизились цінина мед, фрукти, інші продукти харчування, овочі, цукор, олію соняшникову, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,1%,у т.ч. тютюнові вироби – на 1,2%, алкогольні напої – на 0,9%.
Одяг і взуття подорожчали на 6,1%, зокрема, одяг – на 6,9%, взуття –на 5,2%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 2% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 5,9%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,8%, насамперед, спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 2,1% та фармацевтичну продукцію – на 0,9%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,8%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 28% та послуг мобільного зв’язку – на 2,7%.

Послуги освіти подорожчали на 10,4%, зокрема, середньої – на 41,5%, вищої – на 10,1%.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool