На Кіровоградщині тривають роботи з вилучення 250 боєприпасів часів війни

Квітень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

8 квітня о 12:30 до Служби порятунку «101» від керівника пошукового військово-патріотичного загону «Слава» надійшло повідомлення про те, що на відкритій території Луганської та Червонокостянтинівської сільських рад Петрівського району в шести місцях виявлені ним близько 250 застарілих боєприпасів часів ВВв.

Нагадаємо, що у період Великої Вітчизняної війни на території згаданих сіл протягом жовтня – грудня 1943 року тривали жорстокі бої.
Для обстеження територій о 13:30 було залучено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління.
На місцевості біля с. Луганка виявлено 73 боєприпаси, а саме: 76 мм артилерійський снаряд – 26 од., 50 мм мінометна міна – 7 од., Ф-1 граната – 21 од., М-39 граната – 4 од., РГ-42 граната – 7 од., РПГ- 40 протитанкова граната – 8 од.
На території біля с. Червонокостянтинівка виявлено 15 боєприпасів, а саме: 76 мм артилерійський снаряд – 12 од., 82 мм мінометна міна – 1 од., РГ-42 граната – 1 од., РПГ-40 протитанкова граната – 1 од.
О 20:30 виявлені боєприпаси транспортовано на підривний майданчик та передано під охорону співробітникам Петрівського районного відділу УМВС в області. Роботи по обстеженню територій на предмет виявлення ВНП тривають.
Після обстеження групою піротехнічних робіт АРЗСП Управління всіх місць знаходження вибухонебезпечних предметів та вивезення виявлених боєприпасів до підривного майданчика, будуть розпочаті роботи по їх знищенню.
Прес-служба У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool