На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки сільгосппідприємств щодо стану пожежної безпеки (ФОТО)

Липень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1282 | Коментарі: 0

Збирання ранніх зернових на території області добігає кінця. Керівники сільгосппідприємств створюють умови для результативної праці усіх, хто задіяний у зборі та збережені врожаю.

 Не залишаються поза їх увагою і питання протипожежного захисту сільгоспугідь та пунктів зберігання зібраного. Наскільки добросовісно виконуються вимоги правил пожежної безпеки перевіряють у ході рейдових перевірок інспектори державного пожежного нагляду спільно із журналістами. Днями такі перевірки пройшли у господарствах Кіровоградського, Компаніївського та Новгородківського районів.
Гарне враження справило сільгосппідприємство ПАТ «Надія», що розташоване у селі Велика Северинка Кіровоградського району. Все тут до ладу: і врожаї гарні, і люди з роботою, і техніка в порядку, і з пожежною безпекою все гаразд. Керівник підприємства з гордістю показав обкошені та оборані хлібні ниви, на яких кипіла робота: декілька комбайнів одночасно збирають врожай, вантажівки вишикувалися у чергу в очікуванні зерна. Тут же знаходиться і автомобіль з цистерною води. Чергує і трактор з плугом, готовий у разі потреби в будь-яку хвилину перерізати шлях вогню. Проведено інструктажі з техніки безпеки та протипожежного мінімуму з працівниками. Така увага до пожежної безпеки дає відповідний результат - пожеж місцеві поля не бачили.
Схожа ситуація і у ВСК «Колос» Компаніївського району. Тут також перевіряючі не виявили прогалин у сфері пожежної безпеки. Усі недоліки, які було виявлено у ході попередніх перевірок вже усунуто. Турботи органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки не обмежуються лише місцями збирання зернових культур. Значна увага приділяється і забезпеченню належного рівня протипожежного захисту місць зберігання та переробки урожаю. Господарство «Колос» має власний зернотік. Перевірка його протипожежного стану показала відповідність чинним вимогам. Територія, будівлі, приміщення та зовнішні установки забезпечено вогнегасниками згідно з нормами належності. Усі дерев’яні конструкції будівель зерноскладів оброблені вогнезахисним розчином. Зрозуміло, що на підприємстві роблять все, аби не допустити вогневих випадків.
У Новгородківському районі учасники рейду завітали до приватного сільгосппідприємства «Чичеліївське». Перевірка показала, що стан пожежної безпеки підприємства перебуває у зоні посиленої уваги з боку керівництва, що дає відповідні результати.
Звичайно, такий стан справ з пожежною безпекою не в усіх господарствах області. Ті ж, що пасуть задніх у цій сфері, перебувають під постійним наглядом працівників Управління Держтехногенбезпеки, до них вживаються заходи адміністративного та запобіжного впливу.

Управління Держтехногенбезпеки в області

На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки сільгосппідприємств щодо стану пожежної безпеки (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool