На Кіровоградщині триває роз’яснювальна робота

Листопад 21, 2017 | Новини | Переглядів: 737 | Коментарі: 0

21 листопада провели роз’яснювальну роботу з мешканцями житлового сектора рятувальники Олександрійського міськрайонного відділу та Вільшанського райвідділу Управління ДСНС в області.

Зважаючи на підвищення рівня пожежної небезпеки у побуті у зв’язку з опалювальним сезоном, фахівці Служби порятунку зосередили увагу громадян на превентивних заходах, що врятують здоров’я, життя, майно та оселю.

Так, надзвичайники нагадали мешканцям районних центрів – м. Олександрія та смт Вільшанка, що слід користуватись лише сертифікованими обігрівальними приладами, саморобні, пошкоджені обігрівачі можуть призвести до пожежі, особливо якщо залишати їх без нагляду. Крім того, власникам будинків з камінами, печами чи грубами варто вжити заходів безпеки: при виявленні тріщин – невідкладно запросіть фахівця для ремонту, обов’язково накрийте підлогу під топковим отвором металевим листом, не зберігайте запас дров чи вугілля поблизу джерела вогню, не залишайте прилади опалення без контролю, не дозволяйте дітям самостійно топити піч, грубу, розводити вогонь у каміні, не допускайте контакту легкозаймистих речовин та матеріалів з джерелом вогню. Газові чи електричні системи опалення також потребують пильної уваги з боку користувачів. Також не слід забувати про небезпеку електричного струму: перевантаження мережі, залишена ввімкненою побутова техніка, несправні чи пошкоджені дроти, розетки та штепсельні вилки часто стають причиною займань.

Поряд з тим пустощі дітей з вогнем та куріння дорослих в ліжку в нетверезому стані теж є небезпечним фактором, що може коштувати життя при виникненні пожежі.

Усі ці застереження стисло та чітко викладені у листівках, що рятувальники роздали громадянам.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool