На Кіровоградщині триває робота щодо впровадження енергоефективних заходів

Вересень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Відповідно до визначених у нинішньому році Урядом України завдань щодо впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, в області триває робота з надання державної підтримки населенню, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам у вигляді відшкодування частини суми кредитів, взятих ними в банківських установах на придбання матеріалів та обладнання для утеплення житла, придбання "негазових" котлів тощо.

Як зазначила під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук, для того, аби стимулювати населення Кіровоградщини, ОСББ та ЖБК до таких кроків, рішенням обласної ради від 19 травня 2017 року № 285 затверджено Програму енергоефективності Кіровоградської області на 2017-2020 роки, якою передбачено надання вищезазначеним суб’єктам з обласного бюджету коштів у вигляді відшкодування частини банківського кредиту, взятого на реалізацію енергоефективних заходів. У 2017 році на такі видатки в обласному бюджеті передбачено 1 мільйон гривень.

Відповідно до Державної цільової економічної програми енергоефективності, з початку нинішнього року уповноваженими банківськими установами області видано 11 енергокредитів ОСББ та 1 енергокредит ЖБК на загальну суму 1299,7 тисячі гривень. В розрізі територій 6 кредитів отримали ОСББ з Олександрії, 3 кредити – ОСББ зі Знам’янки, по одному кредиту – ОСББ з Кропивницького та Світловодська. Ще один енергокредит у Світловодську отримав ЖБК № 5.

Ольга Довжук повідомила, що із зазначеної кількості банківських позичальників 6 ОСББ та 1 ЖБК, відповідно до обласної програми, вже отримали з бюджету відшкодування на загальну суму 305,71 тисячі гривень. 2 ОСББ, що оформили енергокредити у вересні, одержать відшкодування з обласного бюджету у жовтні.

Окрім того, 5 із 6 олександрійських ОСББ отримали відшкодування і з місцевого бюджету на загальну суму 112,3 тисячі гривень. Зараз вирішується питання, щоб таке ж відшкодування від міської влади отримало й шосте ОСББ.

За інформацією банківських установ, нині ще близько 10 ОСББ вирішують організаційні питання щодо отриманням кредиту на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках.

Активно користується цією послугою, за словами Ольги Довжук, і населення області. З початку року для реалізації енергоефективних заходів банківські установи видали громадянам 2281 енергокредит на загальну суму 39,04 мільйона гривень. Це на 30% більше, ніж за відповідний період 2016 року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool