На Кіровоградщині триває осіння пероральна імунізація м’ясоїдних тварин

Жовтень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 661 | Коментарі: 0

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує

що відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 03 вересня 2018 року № 100 щодо проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Україні, виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік та враховуючи складну епізоотичну ситуацію зі сказу тварин з середини жовтня поточного року на території Кіровоградської області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного способу.

Приманки з вакциною розкидатимуть над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області поза територіями населених пунктів.
Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Дані заходи мають забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу.

На сьогодні працівники Кіровоградського районного управління Держпродспоживслужби області спільно з представниками сільських рад та ОТГ вручну розкладають приманки з вакциною. На території 5 сільських рад області поза населеними пунктами брикети розкидають поблизу місць проживання лисиць.

Держпродспоживслужба області звертається до жителів з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool