На Кіровоградщині тимчасово заборонили вилов раків

Серпень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1783 | Коментарі: 0

Відсьогодні ловити раків заборонено

З 15 серпня і по 30 вересня на території Кіровоградщини діятиме заборона на вилов раків.

Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Линька триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Линяють раки не у норах, а на відкритому просторі, тому в цей період вони менш всього захищені. Під час линьки раки малорухомі, що робить їх легкою здобиччю для браконьєрів.

За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

 Якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (066) 043-30-33. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool