На Кіровоградщині судитимуть посадовця виправної колонії

Лютий 09, 2021 | Новини | Переглядів: 642 | Коментарі: 0

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Петрівська виправна колонія (№ 49)» (ч.1ст. 368 КК України).

Інспектор обвинувачується в отриманні 20 000 гривень за невиявлення заборонених предметів у одного з ув’язнених, а також за вплив на членів комісії з метою прийняття ними рішення про направлення до суду подання про звільнення від покарання.

Слідством встановлено, що посадовець отримав 20 000 гривень за невиявлення заборонених предметів у одного з ув’язнених, який відбував покарання за розбій, а також за вплив на членів комісії з метою прийняття ними рішення про направлення до суду подання про звільнення від покарання. Затримали працівника держустанови під час одержання усієї суми неправомірної вигоди у листопаді минулого року.

Наразі посадовцю колонії інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР у м. Миколаєві, оперативний супровід - УСБУ в Кіровоградській області.

 

На Кіровоградщині судитимуть посадовця виправної колонії

На Кіровоградщині судитимуть посадовця виправної колонії

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool