На Кіровоградщині судитимуть колишнього керівника та начальника виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства

Квітень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 576 | Коментарі: 0

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель двох людей.

Зібрані в ході досудового розслідування докази та висновок судової експертизи підтвердили, що керівник та начальник виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства смт. Власівка м. Світловодська допустили порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час організації виконання робіт з підвищеною небезпекою в приміщенні каналізаційно-насосної станції, необладнаному неперервною системою вентиляції, без засобів індивідуального захисту і страхувальних пристосувань, у ході проведення яких загинули двоє машиністів каналізаційних установок. 

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей) скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково
Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 272 КК України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool