На Кіровоградщині створять мобільний додаток для фіксації кожної тимчасово переміщеної особи

Квітень 11, 2022 | Новини | Переглядів: 1274 | Коментарі: 0

Таку ініціативу озвучив сьогодні, 11 квітня, під час наради з керівниками громад і територій начальник військової адміністрації Андрій Райкович.

На Кіровоградщині продовжують активно працювати центри прийому біженців із «гарячих» регіонів.

Область усіх приймає, дає дах над головою, годує, допомагає з реєстрацією. Не менш важлива задача - тим, хто залишається жити на Кіровоградщині, надати тимчасове житло.

- Треба якомога швидше проаналізувати наявні можливості гуртожитків, соціальних приміщень, освітянської бази, щоб у прийнятні терміни запропонувати людям тимчасове житло, - наголосив Андрій Райкович. -Всі центри, де зупиняються переселенці, контактуйте із головним штабом і вирішуйте поточні проблеми.

Олександрівська громада вже взялася за ремонт соціального гуртожитку для переселенців. А в окремих фермерських господарствах переселенці вже живуть і працюють. Тому голови районних військових адміністрацій отримали завдання активізувати всі комунікації з фермерами, громадами і допомагати їм.

- Головне - напрацювати нехитру комп’ютерну програму фіксації кожної тимчасово переміщеної особи. Починаючи від офіційної реєстрації і до заселення в гуртожиток. Плюс облік людей, які зняли житло під найм. Нам треба своєрідний «навігатор переселенця», зауважив голова військової адміністрації. - Не виключаю, що знайдуться розумні молоді люди, які на волонтерських засадах швидко розроблять такий продукт. А там, де осіло живуть люди, вони починають шукати роботу, хоча б тимчасову. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool