На Кіровоградщині стартував місячник «навчання правилам дорожнього руху»

Жовтень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 953 | Коментарі: 0

Ні для кого не секрет, що безпека під час участі у дорожньому русі – справа кожного. Від водія, пішохода залежать як власні життя та здоров’я, а також життя та здоров’я інших громадян на дорозі.

Це, в першу чергу, власні дисципліна і взаємоповага, а також знання та безумовне дотримання основного закону дороги – Правил дорожнього руху, які нормативно регулюють цей рух.
З 15 жовтня по 15 листопада 2014 року, вперше в Україні проводиться місячник «навчання ПДР», під час якого упродовж місяця автолюбителі зможуть безкоштовно перевірити свої знання в центрах надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів, Державтоінспекції.
За бажанням громадяни можуть ознайомитись з технічним обладнанням, на якому виготовлюються посвідчення водія нового зразка, майданчиками для початкового керування транспортними засобами та учбовими автомобілями.
Учора у центрі з надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів, з обслуговування м. Кіровограда та Кіровоградського району при УМВС України в області відбулась перша така зустріч із майбутніми водіями та представниками засобів масової інформації обласного центру. Початок зустрічі дещо схвилював та розгубив відвідувачів, адже подібного вони ще ніколи не бачили. Проте, після роз’яснювальної розповіді та щирої допомоги працівників центру, напруга спала. І відвідувачі із цікавістю складали іспити із знання ПДР у комп’ютерному класі, спостерігали за видачею водійських посвідчень. Журналісти, які вже навіть мають досвід керування транспортними засобами, теж зауважили, що і для них не зайвим буде повторити курс правил дорожнього руху, та для власного заспокоєння та тренінгу, скласти іспити із ПДР, якщо випадає подібна нагода.
Усі відвідувачі центру із захопленням розповідали про важливість та необхідність проведення подібних заходів, запевнили, що набутий досвід під час ознайомчих розповідей, допоможе їм у подальшому.
На закінчення зустрічі усі бажаючі мали нагоду вирушити на автополігон, де курсанти та викладачі Кіровоградського автоучкомбінату показали майстер-клас із навиків водіння на учбових автівках.

Державтоінспекція Кіровоградщини нагадує, що усі бажаючі мають змогу упродовж місяця спробувати свої сили та перевірити знання ПДР під час відвідування з 13 до 14 години (у робочі дні) у всіх центрах з надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних послуг, області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool