На Кіровоградщині стартувала весняна лісокультурна кампанія

Березень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області розпочались весняні лісокультурні роботи. Першим ділом працівники восьми державних лісогосподарських підприємств приступили до викопування посадматеріалу для створення лісових культур.

Одночасно у державному лісовому фонді триває передпосадковий обробіток ґрунту.
Щоб лісові насадження області збільшувались і стан навколишнього середовища поліпшувався, у 2014 році планується створити 1370 га лісів. Лісовідновлення буде проведено на площі 400 га, лісорозведення - на 970 га.
Нинішньої весни в основу майбутніх лісів області буде закладено понад 2,2 млн. штук сіянців головних лісоутворюючих порід. Висаджуватимуть переважно листяні породи – дуба звичайного (на площі 500 га), а також акації білої, гледичії та ясена звичайного. Ще створюватимуться хвойні нас адження, площу яких (64 га) засадять сосною звичайною та кримською. Частину вирощеного посадматеріалу використають для доповнення лісових культур.
Крім того, працівники лісової галузі області працюють над вирощуванням декоративного посадматеріалу для озеленення. Підприємствами закладено і вирощується 310 тис. шт. саджанців декоративних порід понад 100 видів і форм. Інтерес до озеленення присадибних ділянок, населених пунктів, парків тощо з року в рік зростає, тож лісові господарства збільшують обсяги та розширюють асортимент декоративних культур.
Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool