На Кіровоградщині спалили приміщення сільської ради (фото)

Березень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1473 | Коментарі: 0

Пригода сталася вихідного дня. Тривожна звістка про те, що в селі Єлизаветградка Олександрівського району, що на Кіровоградщині, горить сільська рада, миттю облетіла навколишні населені пункти.

Пожежно-рятувальну службу та працівників міліції на місце пригоди викликав сільський голова Юрій Голуб.
До того, як пожежу локалізували, в приміщенні вогнем було повністю знищено покрівлю, стіни, меблі та документацію.
Що й справді викликало розгубленість людей, так це те, що перед тим, як підпалити будівлю, зловмисник виніс із кабінету сільського голови вишитий рушник, державний прапор та стяг району і розмістив усе це на ганку… Жителі Кіровоградщини губилися у здогадках.
А тим часом слідчо-оперативна група Олександрівського РВ УМВС в області поспішала вже за іншим викликом. Того ж ранку до міліції звернулася директор психоневрологічного диспансеру Людмила Боєвець, та повідомила про те, що в адмінбудівлі невідомі особи розбили у вікнах шибки.
При огляді приміщення правоохоронці побачили розкидані документи, залишені недоїденими харчі та недопиті алкогольні напої прямо на столі керівника лікувального закладу. Із кабінету також зникли чотири ноутбуки та фотоапарат.
Відстань між згарищем, яке залишилося від будівлі сільської ради, та лікарнею становила всього 300 метрів, тож правоохоронці не виключали, що злочини могла скоїти одна й та ж особа.
Відпрацювавши кілька версій, досвідчені оперативники дуже скоро з᾿ясували усі обставини пригоди та встановили особу підозрюваного. Ним виявився 23-річний місцевий житель.
Молодика вдалося затримати вже через кілька днів. За цей час він ще встиг побувати на Полтавщині, де скоїв крадіжку автомобіля у місцевого жителя.
Пояснюючи свою поведінку слідчим, чоловік в усьому звинувачує алкоголь. Запевняє, що тієї ночі був у нетверезому стані, через те і будівлю сільради підпалив, і крадену оргтехніку «сховав» на дні місцевого ставка. А от про чужий автомобіль говорить більш стримано. Каже, що був змушений вкрасти транспортний засіб, щоб якнайшвидше повернутися до рідного села і «здатися міліції»…
– Однак щодо цього у працівників міліції є деякі сумніви, – говорить в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк. – Під час затримання підозрюваний весь час намагався тікати. Незважаючи на холодну пору року, навіть переплив річку. Та врешті усі його спроби виявилися марними.
По даних фактах відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та частиною 2 статті 194 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна». За такі дії зловмисник може отримати покарання у вигляді тюремного ув’язнення терміном до 10 років.

Пригода сталася вихідного дня. Тривожна звістка про те, що в селі Єлизаветградка Олександрівського району, що на Кіровоградщині, горить сільська рада, миттю облетіла навколишні населені пункти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool