На Кіровоградщині спалах африканської чуми свиней

Січень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1461 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії у зв’язку із масовим захворювання на африканську чуму свиней у Новоукраїнському районі.

Нагадаємо, що у першій декаді поточного року на території одного із сільськогосподарських підприємств у селі Рівному загинуло 58 голів свиней.

Фахівцями Держпродспоживслужби по Новоукраїнському району було вжито невідкладних заходів з метою встановлення причини масової загибелі тварин. Лабораторні аналізи, проведені 8 січня у державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики у м. Києві, підтвердили, що свиней загинули від африканської чуми.

На Кіровоградщині спалах африканської чуми свиней


Виконуючий обов’язки начальника головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Юрій Травкін повідомив, що з метою локалізації та ліквідації АЧС у зоні спалаху хвороби вжито комплекс охоронно-карантинних заходів. Зокрема, у корпусі № 1 тваринницького комплексу, де мав місце масовий падіж, було ліквідовано усе наявне поголів’я – 395 голів свиней, рештки яких було спалено.
Ще у чотирьох корпусах господарства, де на відгодівлі перебуває більше 1400 голів свиней, вжито жорстких карантинних заходів, проводиться цілодобовий моніторинг поголів’я.
Андрій Коломійцев наголосив, що на сьогодні у зоні карантину нових випадків захворювань та загибелі серед поголів’я свиней не зафіксовано. Місце спалаху африканської чуми свиней повністю локалізоване. Епідемічна ситуація по Новоукраїнському району та в цілому по області залишається контрольованою.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool