На Кіровоградщині скаржаться, що мешканці населених пунктів спалюють сухе листя, траву та сміття

Жовтень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 750 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надходять скарги від мешканців області щодо погіршення самопочуття у зв’язку з тим, що їхні сусіди, односельці, інші жителі населених пунктів спалюють сухе листя, траву та сміття.

Осінь – пора збирання врожаю та прибирання на присадибних ділянках та городах. Однак деякі громадяни після такого прибирання спалюють листя та суху рослинність на городах. Особливло полюбляють це робити у вечірній час. Внаслідок цього інші жителі задихаються від диму й смороду.

Під час горіння сухої трави, листя виділяється безліч шкідливих речовин, від яких потерпають всі, хто змушений вдихати ці речовини. Це також завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу.
Держпродспоживслужба області застерігає: під час прибирання присадибних ділянок і городів утримуйтесь від спалювання листя, рослинності, сухостою тощо. Нагадуємо, що такі дії заборонені законодавством України та передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність з накладанням штрафів.

У разі виникнення задимленості рекомендуємо:

- обмежити перебування на відкритому просторі, тримати зачиненими вікна, дверні та віконні отвори завішувати вологою тканиною;
- частіше проводити вологе прибирання в приміщеннях та використовувати ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;
- промивати ніс і горло;
- у разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (утруднене дихання, задишка, кашель, безсоння) необхідно звернутися до лікаря;
- не забудьте потурбуватися і про своїх улюбленців: якщо у вас є собака чи кішка, тримайте їх у закритому від диму приміщенні.

Пам’ятайте, спалюючи листя, ви шкодите довкіллю, людям та порушуєте закон!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool