На Кіровоградщині серед жителів селища Новоархангельськ провели роз’яснювальну роботу

Січень 31, 2019 | Новини | Переглядів: 722 | Коментарі: 0

Навіть найдосвідченіший рибалка може опинитись у крижаній воді, якщо знехтує правилами безпеки. 

Про те, що вкриті кригою водойми – це небезпечне місце за будь-яких обставин, а тим більше у період відлиги, попереджають любителів підлідного лову працівники Управління ДСНС в області.

Рятувальники також спілкуються і з пересічними громадянами, і особливо – з дітьми та підлітками, яких лід приваблює у якості місця прогулянок та ігор.

31 січня фахівці пожежно-рятувальної служби області провели роз’яснювальну роботу щодо правил безпеки на кризі. Рятувальники розповіли про необдумані вчинки громадян, які врешті призвели до біди, нагадали правила безпечного перебування на кризі, способи визначення товщини криги та застерегли від поєднання зимової риболовлі з уживанням алкогольних напоїв. Назвали найбільш небезпечні місця, де ні в якому разі не можна рибалити, зокрема порадили оминати ділянки біля очерету, мостів, джерел, у місцях стоку або швидкої течії, де крига завжди неміцна. Рятувальники рекомендували мати при собі плішню для визначення товщини криги, ніж або два великі цвяхи, яким можна зачепитись за краї льодового пролому та протриматись на поверхні води до приходу підмоги.

Кіровоградщина, серед жителів селища Новоархангельськ, провели роз’яснювальну роботу

Ще працівники Служби порятунку не радили залишатись на кризі до темноти, оскільки можна легко заблукати та потрапити в ополонку. На додаток до профілактичної бесіди рятувальники розповсюдили серед громадян листівки із застереженнями та правилами безпеки на льоду.

Прес-служба У ДСНС області   


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool