На Кіровоградщині серед відпочивальників проводять роз’яснювальну роботу

Липень 10, 2019 | Новини | Переглядів: 537 | Коментарі: 0

Прохолодна вода річки, озера, навіть струмка найкраще рятує від літньої спеки. Але разом з тим, такий відпочинок може мати трагічні наслідки, особливо якщо нехтувати правилами безпеки. 

9 липня працівники підпорядкованих підрозділів Управління ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу щодо безпеки на воді серед відпочивальників у Бобринецькому, Гайворонському та Олександрівському районах.

Працівники Служби порятунку нагадали громадянам, що небезпечно купатись після вживання алкогольних напоїв та після тривалого перебування на пекучому сонці, у невідомих місцях, особливо у затоплених кар’єрах, стрибати зі скель, дамб, мостів та інших споруд, влаштовувати у воді жарти з притопленням. Окремо рятувальники зробили акцент на безпеці дітей: щоб батьки ні в якому разі не залишали їх без нагляду, навчали правилам безпеки та не допускали пустощів у воді і на березі. 

Відпочивальникам також розповіли, як рятувати потопаючого. Нагадали, як розпізнати сонячний або тепловий удар: з’являється різка втома, слабкість, головний біль, запаморочення, нудота, шум у вухах, потьмарення в очах, кровотеча з носа, іноді навіть втрата свідомості. Якщо в цей час потерпілому не надати допомогу, його стан може значно погіршитись. Щоб цього не сталося, людину необхідно розмістити у затінку, звільнити від одягу, змочити прохолодною водою обличчя та груди, дати понюхати нашатирний спирт, за необхідності зробити штучне дихання, викликати швидку допомогу.

По завершенню розмови відпочивальникам вручили листівки з правилами безпечного відпочинку на воді.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool