На Кіровоградщині СБУ затримала чорних лісорубів

Жовтень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 874 | Коментарі: 0

Десятьох осіб, які займалися незаконним вирубуванням дерев, затримала Служба безпеки України на Кіровоградщині. Збитки держави оцінюють у понад 600 тисяч гривень.

Так, у Світловодському районі працівник одного з державних лісових господарств вирішив підзаробити. Користуючись службовим становищем, зловмисник систематично вирубував насадження на ввіреній йому ділянці для продажу місцевому населенню.

Правоохоронці затримали чоловіка під час транспортування чергової партії лісу загальною вартістю майже 300 тисяч гривень.
Ще дві групи чорних лісорубів з 4 і 5 осіб у кожній викрили правоохоронці в Голованівському районі області. Ділки діяли за аналогічною схемою, а дерева вирубували у лісосмугах поблизу населених пунктів. Затримали зловмисників під час відвантаження чергових партій деревини. За попередніми оцінками, внаслідок їхніх протиправних дій, державі завдано збитки на більше ніж триста тисяч гривень.
Наразі у межах розпочатих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 246 (незаконна вирубка лісу) Кримінального кодексу України.

СБУ продовжує системну роботу з документування та притягнення до відповідальності винних за незаконні вирубки державних лісів у різних регіонах країни.

СБУ затримала чорних лісорубів

Пресгрупа УСБУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool