На Кіровоградщині СБУ викрила 18 осіб на порушеннях законодавства про держтаємницю

Лютий 01, 2021 | Новини | Переглядів: 766 | Коментарі: 0

Захист державної таємниці – одна з основних функцій Служби безпеки України нарівні з контррозвідкою та боротьбою з тероризмом.

Зусилля СБУ зосереджені на тому, щоб не допустити, вчасно виявити й усунути фактори, що створюють передумови до розголошення або втрати таємних відомостей.

За 2020 рік Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області провело 65 заходів контролю за станом охорони державної таємниці.

За цей період, також здійснено 45 спеціальних експертиз наявності умов, необхідних для провадження діяльності, яка пов’язана з держтаємницею.

Під час відповідних перевірок складено 21 протокол за порушення законодавства про державну таємницю. За результатами їх розгляду у судах 18 осіб визнано винними та притягнуто до адміністративної відповідальності. Ще 12 громадянам скасовано допуск до державної таємниці, серед яких 4 посадовця.

Крім того, 8 установам зупинено та 3 скасовано спеціальні дозволи на провадження діяльності, пов’язаної з держтаємницею.

Пресгрупа УСБУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool