На Кіровоградщині СБУ розшукала дезертира ЗС України

Серпень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 769 | Коментарі: 0

Співробітники Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України затримали на Кіровоградщині військовослужбовця Збройних Сил України, який перебував у розшуку з 2014 року.

Правоохоронці встановили, що на початку березня 2014 року старший солдат військової частини з дислокацією в Алушті, самовільно покинув місце проходження служби та не з’явився до нового місця передислокації на материковій частині України.

За інформацією СБУ протягом 2015 року чоловік проходив службу за контрактом у лавах Збройних Сил країни-агресора, з яких звільнився та згодом повернувся на Кіровоградщину, звідки він родом.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 408 Кримінального кодексу України, співробітники Служби безпеки затримали дезертира в Олександрійському районі Кіровоградської області.

Тривають слідчі дії з метою перевірки інформації щодо сприяння перебіжчиком військовому командуванню Росії у розвідувально-підривній діяльності проти України, що полягало в анексії АР Крим. Вирішується питання щодо порушення ще одного кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool