На Кіровоградщині СБУ ліквідувала канал переправлення чоловіків через державний кордон (ФОТО)

Серпень 26, 2022 | Новини | Переглядів: 1618 | Коментарі: 0

Управління СБ України в Кіровоградській області припинило протиправну діяльність мешканця м. Кропивницький, який налагодив механізм незаконного переправлення через державний кордон України до країн ЄС осіб, які підлягають мобілізації у військовий час.

Управління СБ України в Кіровоградській області припинило протиправну діяльність мешканця м. Кропивницький, який налагодив механізм незаконного переправлення через державний кордон України до країн ЄС осіб, які підлягають мобілізації у військовий час.


В ході слідства встановлено, що зловмисник займався виготовленням та збутом громадянам України підроблених офіційних документів та бланків, які посвідчують статус ВПО та необхідність медичної реабілітації чоловікам за кордоном при фактичній відсутності у них будь-яких хвороб чи поранень.

За кожен пакет документів ділок одержував по 3 500 доларів США. За попередніми даними слідства відомо, що послугами зловмисника встигли скористатися близько 50 чоловіків призовного віку.

Оперативники СБУ задокументували факт одержання ділком першої частини незаконної грошової винагороди у розмірі 1500 доларів США та затримали його «на гарячому» під час одержання другого траншу у розмірі 2 000 доларів США.

У ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта було виявлено та вилучено:
-електронну обчислювальну техніку та мобільний термінал, які використовувалися у злочинній діяльності;
-офіційні бланки медичних закладів та військових комісаріатів м. Херсона;
-готову до збуту документацію.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, та найближчим часом буде обрано запобіжний захід. Встановлюються інші учасники злочинної діяльності.

Операцію із затримання проводили співробітники УСБУ в Кіровоградській області спільно з СУ ГУНП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool