На Кіровоградщині СБУ блокує схеми нелегальної міграції

Лютий 06, 2018 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Співробітники Служби безпеки України регулярно виявляють та блокують схеми нелегальної міграції на території Кіровоградської області.

Оперативники спецслужби спільно з поліцією встановили, що у Кропивницькому посадовець відділу держреєстрації актів цивільного стану спільно з лікарем однієї з медустанов налагодили механізм незаконної легалізації іноземців.

До оборудки ділки залучили громадянку однієї з країн Центральної Азії, яка для укладання фіктивних шлюбів підшукувала своїм «клієнтам» вихідців з інших країн, які вже мали посвідки з постійного проживання в Україні. Для скорочення терміну розгляду заяви про реєстрацію шлюбу «наречені» отримували підроблені довідки про вагітність. Потім документи подавали до відділу РАЦСу, де посадовець власноруч ставила підписи від імені заявників. Після отримання свідоцтва про шлюб іноземці претендували на отримання дозволів на імміграцію.

Правоохоронці задокументували понад двадцять фактів фіктивного оформлення документів.
Усім трьом особам, причетним до незаконної схеми, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частинами 3, 4 статті 358 та частини 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Виявлені СБУ факти свідчать про наявність добре налагодженого механізму нелегальної міграції на територію України та Кіровоградської області зокрема. При цьому, це явище все більше набуває рис організованої злочинності та незаконного виду бізнесу.
Нелегальна міграція є суттєвим криміногенним фактором, який може сприяти протиправній діяльності на шкоду державній безпеці України, корупції, наркобізнесу та терористичній загрозі.

Служба безпеки України закликає громадян своєчасно повідомляти про відомі факти або надходження пропозицій щодо сприяння нелегальній міграції за цілодобовим номером телефону довіри Управління СБУ в Кіровоградській області: (0522) 36-13-06 або на адресу офіційної електронної пошти: usbu_kvg@ssu.gov.ua.

Інформація, що надійде до СБ України, обов’язково буде перевірена.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool