На Кіровоградщині рятувальники завітали до дошкільнят

Березень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 714 | Коментарі: 0

Дбаючи про безпеку наймолодших жителів Кіровоградщини, рятувальники підбирають цікаві для дитячої аудиторії форми роботи. 22 березня з пізнавальними акціями завітали працівники пожежно-рятувальної служби до знам’янських та світловодських дітлахів.

Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №18 зустрілися з учнями ЗОШ №7 смт Знам’янка Друга.

Учні побачили роботу рятувальників під час ліквідації умовної пожежі та рятування потерпілого із задимленої будівлі. Діти ознайомилися і з спеціальним озброєнням – гідравлічними ножицями, які рятувальники застосовують у разі аварій та інших невідкладних робіт. Звичайно, чекали на хлопців та дівчат і рухливі конкурси – дехто вперше потримав пожежний рукав та влучив ним у ціль, на швидкість юні учасники одягали протигаз та бойовий одяг. Під час усього заходу рятувальники зупинялися на правилах безпеки, та переконувалися, що діти якісно вивчають їх у школі. Також усі учасники отримали заохочувальні подарунки та листівки з тематики безпеки життєдіяльності.

Інше цікаве та пізнавальне заняття провели працівники ДПРЧ-17 у дошкільному навчальному закладі №18 «Джерельце» м.Світловодськ.

Рятувальники завітали до дошкільнят, щоб в ігровій формі пояснити, як не зашкодити власному життю та здоров’ю. Діти зустріли гостей дуже привітно, і продемонстрували свої знання – як поводитися на вулиці, чому не можна брати у руки сірники. Малюки у формі гри-мандрівки вивчали правила безпеки підбирали до пожежних машин та карет швидкої допомоги відповідні номери «101» чи «103». Шквал емоцій у малят викликала можливість приміряти протигаз та каски рятувальників. Час за такою захоплюючою грою минув дуже швидко, діти запевнили дорослих, що будуть чемними і дотримуватимуться відповідних правил, а насамкінець гуртом повторили номер Служби порятунку.

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вкотре довела, що бійці ДСНС вміють не лише ліквідовувати надзвичайні події, а й дарувати дітям знання безпеки разом зі святковим настроєм. Впевнені, що проведення таких заходів з питань безпеки життєдіяльності серед дошкільнят та школярів допоможе уникнути трагедій і зберегти дитячі життя.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool