На Кіровоградщині рятувальники закликають бути обережними з вогнем у побуті

Серпень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 818 | Коментарі: 0

Синоптики прогнозують, що у найближчі дні утримається спекотна погода. У зв’язку з цим, як правило, зростає й кількість вогневих випадків у житловому секторі.

Найрозповсюдженіша причина їх виникнення – необережне поводження з вогнем під час паління, спалювання сміття на подвір’ї чи поблизу нього, випалювання бурянів та сухої трави на присадибних ділянках. Щоб таких подій у житті мешканців регіону було якомога менше рятувальники активізували масово-роз’яснювальну роботу серед населення.
9 серпня відбувся рейд у житловому секторі Добровеличківки. Рятувальники поспілкувались і з мешканцями багатоповерхівок у центрі міста, і з власниками приватних будинків на окраїнах, нагадали правила протипожежної безпеки у поводженні з побутовим газом, електрострумом, відкритим вогнем, наголосили на обережності під час паління, закликали не кидати непогашених недопалків та сірників, бо від цього залежить збереження здоров’я, життя та майна громадян. Щоб закріпити знання, працівники служби порятунку залишили жителям районного центру застерігаючі листівки.
Крім пожежної безпеки, важливим питанням, якого торкнулись працівники пожежно-рятувальної служби під час рейду, було питання цивільного захисту, зокрема поводження при виявленні вибухових пристроїв, при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій, про засоби індивідуального захисту та прийоми першої допомоги.
Питання безпеки цивільного населення, профілактика виникнення надзвичайних подій, і в першу чергу, пожеж, попередження загибелі та травмування людей залишається пріоритетним у діяльності служби порятунку, тож такі рейди триватимуть і надалі.
У ДСНС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool