На Кіровоградщині рятувальники відвідують родини вимушених переселенців

Червень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 1108 | Коментарі: 0

Працівники Служби порятунку «101» продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям.

З цією метою на Кіровоградщині вони відвідують родини переселенців аби вивчити соціально-побутові умови їх проживання. Вихідними така перевірка відбулася у Новгородківському районі. На території району проживає близько 100 вимушених переселенців з території проведення АТО. Як зазначає голова РДА Андрій Кочерга працівниками соціальних служб спільно з рятувальниками людям цієї категорії постійно надається всебічна допомога, зокрема щодо їх розселення, влаштування дітей у дошкільні та шкільні навчальні заклади, допомозі у разі потреби в харчовому та медичному забезпеченні. Постійно підтримують і надалі контакт з цими людьми, особливо у кого є маленькі діти, не лише місцева влада, але й представники обласних служб, щоб вчасно, у разі необхідності, надавати відповідну соціальну допомогу та сприяти у вирішенні щоденних потреб.
Працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області відвідали родини вимушених переселенців, які проживають у смт Новгородка та с. Вершино-Кам’янка Новгородківського району, щоб ознайомитися з умовами проживання, як вони адаптувалися на місцях, вивчити їх морально-психологічний стан. Дітям працівники Служби «101» привезли гостинців з м.Кіровограда.
Першою відвідали родину, яка проживає у будинку своїх родичів в смт Новгородці. Пенсіонерка разом з двома доньками та маленьким правнуком переїхали рік тому з м. Макіївки Донецької області. Люди задоволені, дякують, що виплати соціального характеру, передбачені чинним законодавством, надаються вчасно.
Відвідали у смт Новгородці ще одну родину - 35 років потому як виїхала мешканка з с.Тишківка Добровеличківського району до Донецької області, там одружилася, виросли діти, тепер знову повернулася до малої Батьківщини – рідна сестра прихистила у Новгородці в своєму будинку всю родину – її чоловіка, його батьків, двох своїх доньок, зятя та трирічну онуку. Тепер живуть разом дружньою сім’єю.
Побували рятувальники і в гостях у багатодітної родини, які виїхали три місяці потому теж з м. Макіївки Донецької області. Молода родина виховує трьох хлопчичків: віком восьми, шести та одного років. Всім теж задоволені, впевнені, що життя вже внесло корективи у майбутнє – їх діти тепер будуть рости і виховуватися на Кіровоградській землі.
Загалом, спілкуючись з родинами вимушених переселенців начальник відділу психологічного забезпечення У ДСНС України у Кіровоградській області Валерія Водолажська зазначила, що люди, незважаючи на пережитий раніше стрес, наразі адаптувалися до умов нового життя, і як зазначають самі переселенці, допомогли їм у цьому доброзичливе та небайдуже ставлення всіх, хто допомагав їм тут облаштуватися.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool