На Кіровоградщині рятувальники відвідали три родини переселенців

Травень 28, 2015 | Новини | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

Майже рік продовжують приїздити на Кіровоградщину переселенці зі східних областей держави, яких наразі в області налічується близько 10 тисяч.

Допомагають облаштуватися на новому місці рятувальники, представники обласної та районної влади, не залишаються байдужими волонтерські організації та прості мешканці міст і селищ області. Не полишають вимушених переселенців і по приїзду, тож з ними підримують постійний контакт представники обласних служб, щоб вчасно надавати соціальну допомогу та сприяти у вирішенні щоденних потреб. Тож, у рамках робочої поїздки 27 травня працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області відвідали смт Олександрівку, де проживають вимушені переселенці.
На місцях вони ознайомилися з умовами проживання наших співвітчизників та надали консультативну та психологічну допомогу. Першою відвідали сім’ю з двох чоловік – пенсіонерку (жінка має групу інвалідності) та її дорослого сина. Вони переїхали до Олександрівки з Горлівки Донецької області. На Кіровоградщині отримали житло і зараз задоволені умовами проживання. Жінка тішиться невеличким городом, на якому вирощує зелень та помідори до столу. Тож, скоріш за все, Олександрівка стане місцем постійного проживання, адже до рідного міста повернутися поки що неможливо.
Інша родина – подружжя пенсіонерів, їх донька та 12-річний онук знайшли прихисток у домівці родичів. Хлопчику рятувальники вручили гостинці та цікавилися його морально-психологічним станом. Психолог Управління ДСНС Юлія Потупа розповідає, що школяр адаптувався добре, а у шкільному колективі знайшов багато друзів. Тож, перебування на Кіровоградщині підлітку йде на користь. Задоволені умовами проживання і старші члени родини, а інформацію щодо соціальних виплат вони дізналися від психолога.
Побували рятувальники і в гостях у багатодітної родини: зі сходу до Олександрівки переїхали бабуся та її донька з трьома дітьми. Найменшій донечці – лише 2 місяці. Дівчинка народилася вже на Кіровоградщині, зараз мама та дитина почуваються добре. Влаштувалися до школи і двоє старших дітей – 9-річна дівчинка та 13-річний хлопчик. Живуть усі у приватному будинку та задоволені побутовими умовами.
Впродовж зустрічей рятувальники відзначили, що психологічний стан людей з моменту приїзду значно покращився. Зіграла у цьому роль і допомога держави, і приязне ставлення місцевого населення.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool