На Кіровоградщині рятувальники спілкувались з громадянами «он-лайн»

Грудень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1008 | Коментарі: 0

14 грудня 2012 року відбулась web-конференція, під час якої на запитання громадян відповіли фахівці Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області.

Питання були найрізноманітнішими і стосувались вступу до навчальних закладів МНС, вартості надання допомоги громадянам, порядку оформлення дозвільних документів, розміру штрафу за паління у недозволеному місці і не тільки. Пані Оксана, приміром, надіслала не питання, а повідомлення з подякою рятувальникам, які допомогли відкрити двері кімнати, де зачинився її маленький син. Незабаром святкуватимемо Новий рік. Тож закономірно, що було питання безпечного влаштування новорічної ялинки.
Мешканка Кіровограда цікавилась, які конкурси для молоді будуть проводитись у наступному році і чи є якісь вікові обмеження учасників.
Конкурси на тематику безпеки життєдіяльності проводяться у рамках акції «Молодь Кіровоградщини проти надзвичайних ситуацій», підсумки якої ми підбили нещодавно. З Нового року акція стартує знову, оголошення про конкурси будуть у обласних засобах масової інформації. Для участі жодних вікових обмежень немає. Головне, щоб конкурсні роботи були авторськими та розкривали запропоновану тему.
Вчительці Тетяні Василівні було цікаво дізнатись про умови участі та переможців акції «Герой-рятувальник року». Ця тема цікава і для її учнів.
Учасником Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року", яка проводиться з ініціативи МНС, може стати кожний громадянин, який під час рятування людей, майна, ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації, стихійного лиха проявив мужність і героїзм. Саме такі якості проявили рятівники під час ліквідації наслідків надзвичайних подій, рятуючи жителів нашої області. Про кожного з переможців розповідається на нашому сайті. Якщо Ви або Ваші учні стали свідками допомоги та рятування людей під час пожеж та інших подій, телефонуйте за номером (0522) 22-37-87 до відділу роботи із ЗМІ та громадськістю ТУ МНС України в області.
Новгородківська школярка запитала, чи можливо провести акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у їх школі чи селищі.
Ми проводимо ці акції, щоб якомога більше дітей засвоїли правила безпеки життя, і залучаємо до виступів чергові караули. Акції проводяться з квітня по жовтень. У зимовий час можна провести екскурсію до місцевого пожежно-рятувального підрозділу.
Донька однієї дописувачки у наступному році збирається вступати до вузу МНС у Львові на спеціальність «психологія» і їй важливо знати, чи потрібно дівчинці здавати заліки з фізичної підготовки у Кіровограді при оформленні необхідних документів.
Заліки з фізичної підготовки здавати потрібно буде лише безпосередньо при складанні вступного іспиту до вузу. Для вступу на державну форму навчання обов’язково потрібно звернутись до місцевого підрозділу МНС і, бажано, не пізніше лютого наступного року для того, щоб пройти профорієнтаційний відбір, оформити необхідні документи та отримати направлення для вступу на державній основі. Вимоги до вступників - і юнаків, і дівчат – однакові.
З особливостями вступу, вартістю навчання та пільгами для окремих категорій громадян можна ознайомитись також на власних сайтах навчальних закладів.
Ймовірно, власник автомобіля чи водій поцікавився, чи потрібно буде платити за допомогу, якщо його автомобіль на дорозі міжміського сполучення чи просто за межами населеного пункту потрапить у замет, і він змушений буде звернутись до рятувальників.
Звичайно, платити не потрібно. Допомога буде надана безкоштовно.
Запитували, чи перевіряється (і як часто) стан протипожежної безпеки на автозаправних станціях, які знаходяться неподалік від житлових будинків.
У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 306, якою затверджені критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері техногенної та пожежної безпеки, автозаправні станції відносяться до високого ступеню прийнятного ризику та, як наслідок, підлягають проведенню щорічних планових перевірок їх протипожежного стану. Місце розташування АЗС не впливає на періодичність здійснення перевірок.
Одне з питань стосувалось документів, необхідних для оформлення за декларативним принципом.
Для започаткування господарської діяльності за декларативним принципом суб'єкт господарювання або уповноважена ним особа подає безпосередньо державному адміністраторові або дозвільному органові чи надсилає рекомендованим листом у двох примірниках лише декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства встановленої форми.
Цікавились, який мінімальний штраф за куріння в невстановленому місці.
Відповідно до ст. 175 КУпАП мінімальний розмір штрафу за порушення вимог правил пожежної безпеки складає: для громадян - 8,5 грн. та посадових осіб - 34 грн.
На завершення, на прохання наших дописувачів даємо координати підприємств, які мають ліцензію на проведення технічного обслуговування вогнегасників та відповідні спеціалізовані пункти - Кіровоградське обласне спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство протипожежних робіт та товариство з обмеженою відповідальністю «АПС –Кіровоград», які розташовані у м. Кіровограді по вул. Фісановича, 6.

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool