На Кіровоградщині рятувальники спілкувались із населенням про правила поведінки восени

Жовтень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 793 | Коментарі: 0

30 жовтня роз’яснювальну роботу в житловому секторі провели рятувальники Світловодського району.

Зокрема фахівці Служби порятунку порадили громадянам вжити заходів щодо запобігання негативним наслідкам через недотримання правил безпеки під час сезону опалювання, адже несправні, несертифіковані чи саморобні обігрівачі, непідготовлені до експлуатації печі, каміни, груби та прилади побутового обігріву найчастіше стають причиною пожеж в осінній період.

Також варто слідкувати за роботою побутової електромережі: не перевантажувати її, не користуватись пошкодженими розетками, штепсельними вилками тощо та вимикати перед виходом з дому усі можливі прилади побутового призначення із мережі. Поряд з тим продовжуються активні роботи по прибиранню городів, садів, полів від залишків урожаю, сухої трави, опалого листя. Рятувальники наголосили, що спалювання побутових відходів та рослинності завдає великої шкоди навколишньому природному середовищу та самим людям. Крім того, неконтрольовані багаття можуть призвести до серйозних пожеж. Рятувальники попередили про відповідальність за спалювання сухого листя та закликали постійно проводити попереджувальні розмови з дітьми стосовно небезпеки пожеж.

Також слід пам’ятати про можливість випадково знайти підозрілий предмет, який може виявитись вибухонебезпечним снарядом часів Другої світової війни. Головне правило в такій ситуації – не чіпати. Слід позначити місце знахідки та повідомити Службу порятунку чи поліцію.
Щоб правила поведінки восени закарбувались у пам’яті людей, рятувальники залишили їм у користування листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool