На Кіровоградщині рятувальники проводять з дітьми навчально-розважальні заходи

Листопад 08, 2017 | Новини | Переглядів: 656 | Коментарі: 0

З понеділка на Кіровоградщині розпочався Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, в рамках якого Управлінням ДСНС в області проводяться різноманітні заходи для дітей різного віку.

Так, 7 листопада фахівці Служби порятунку організували рухливий, захопливий і водночас пізнавальний квест, а працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели навчальний семінар на тематику безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період для школярів с. Миколаївка Кіровоградського району.

Згідно із правилами квесту, команди-учасниці повинні за маршрутними листами пройти 6 станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. Наприклад, станція «Перша допомога» вимагає правильно надати допомогу «потерпілому» відповідно до завдання, яке дає медичний працівник. Етап «Пошуковий» теж непростий: фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення замаскував у приміщенні муляжі вибухонебезпечних предметів, які потрібно якнайшвидше знайти. На станції «Рятувальна» необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно швидко пройти дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.

Для школярів старших класів працівники навчально-методичного центру провели пізнавальний семінар про заходи безпеки в осінньо-зимовий період із демонстрацією видовищних методичних матеріалів: ролики застерігаючого характеру, слайди, відеофільм. Особливу увагу викладачі центру звернули на заходи самопорятунку під час пожежі. Діти дізнались, за який час може повністю вигоріти кімната в житловому будинку та зробили висновки про те, що не варто зволікати з викликом рятувальників, якщо сталось загоряння.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool