На Кіровоградщині рятувальники провели профілактичне відпрацювання житлового сектора

Серпень 30, 2021 | Новини | Переглядів: 1298 | Коментарі: 0

30 серпня фахівці Кропивницького районного управління ГУ ДСНС в області провели профілактичне відпрацювання житлового сектора м. Знам’янка.

Спілкуючись з громадянами, фахівці Служби порятунку нагадували основні правила пожежної безпеки у побуті та в екосистемах, розповідали про причини та наслідки пожеж, які виникали у житловому секторі району та області в цілому, а також навчали порядку дій під час виникнення пожежі в будинку чи на території приватного домогосподарства.

Як правило, головним чинником виникнення пожеж у житловому секторі є ігнорування громадянами елементарних правил пожежної безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного та газового опалення, паління у ліжку, використання саморобних або несертифікованих побутових електроприладів, перевантаження електромережі теж часто призводять до пожеж у побуті. Тому рятувальники наголосили на неухильному дотриманні правил пожежної безпеки.

Не менш важливою та актуальною проблемою залишаються пожежі у природних екосистемах, які найчастіше виникають саме через людський фактор. У результаті необережності знищується природа краю, а народне господарство та громадяни зазнають матеріальних втрат. Крім того, під час пожеж люди можуть отримати травми та навіть загинути. Тому рятувальники закликали жителів міста повсякчас пам’ятати про обережність та берегти довкілля.

На прикладі конкретних випадків фахівці ДСНС надавали рекомендації, як убезпечити помешкання від пожежі. Щоб люди не забували елементарні правила пожежної безпеки, рятувальники вручали їм тематичні листівки та радили у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликати Службу порятунку за номером: 101!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool