На Кіровоградщині рятувальники провели інформаційні бесіди з населенням (ФОТО)

Лютий 25, 2017 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

На цьому тижні стався нещасний випадок у Онуфріївському районі Кіровоградської області, який довів, що суворе дотримання правил поведінки на льоду – це не порожній звук, а життєва необхідність. 5 рибалок опинилось під кригою. На жаль, одного з них не вдалось врятувати.

Тому працівники пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини посилили роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил безпечної життєдіяльності, зокрема, на замерзлих водоймах.

25 лютого фахівці рятувальної справи Олександрійського, Петрівського, Світловодського та Гайворонського районів спілкувались з любителями зимової риболовлі у своїх районах обслуговування та пояснювали елементарні правила поведінки на кризі. Як перевірити товщину льоду для безпечного переходу через водойму, які засоби порятунку та самопорятунку необхідно мати при собі, вирушаючи на зимову риболовлю, та які першочергові дії необхідно здійснити, якщо став свідком потрапляння людини під кригу – ось тільки декілька тем, які були порушені рятувальниками у бесідах з громадянами. Рибалки, в свою чергу, запевнили, що добре знайомі та дотримуються правил безпеки на льоду, а також навчають своїх близьких цим знанням. Для закріплення інформації та нагадуванні її у разі потреби усім співрозмовникам рятувальниками було надано інформаційні листівки, в яких зазначені правила безпеки на кризі.

На цьому тижні стався нещасний випадок у Онуфріївському районі Кіровоградської області, який довів, що суворе дотримання правил поведінки на льоду – це не порожній звук, а життєва необхідність. 5 рибалок опинилось під кригою. На жаль, одного з них не вдалось врятувати.


Шановні громадяни!

Управління ДСНС в областіпопереджає, що водойми, вкриті льодом приховують серйозну небезпеку для вашого здоров’я і життя.

Перебуваючи накризі,  пам’ятайте прості, але дуже важливі правила:

-    не перевіряйте міцність льоду ударом ноги, використовуйте для цього довгу палицю;

-          прозорий із синюватим або зеленуватим відтінком лід вважається міцним;

-          особливо обережно спускайтеся з берега;

-          рухайтесь по льоду слід у слід на відстані 5-6 метрів один від одного;

-          не збирайтеся великими групами на одному місці;

-          пробивайте ополонки для ловлі риби на відстані не менше 5-6 метрів одна від одної,

- при собі майте міцну мотузку 12-15 метрівабо довгу палицю;

- з початку зими небезпечним є середина водоймища, а в кінці зими – ділянки біля берега.

Якщо ви провалилися на льоду річки або озера:

- широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та утримуйтесь від занурення з головою;

- намагайтеся не обламувати крайки льоду, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягуючи ноги, головне – пристосувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори;

- якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу, за 3-4 метри подайте потопаючому підручні засоби: жердину, санки, лижі, дошку;

-          дійте рішуче і не лякайтеся: головне - не панікувати, адже цим ви тільки погіршите ситуацію.

Окремо хочемо звернутися до батьків: пильнуйте своїх дітей, не дозволяйте їм без вашого нагляду гратися поблизу річок, ставків.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool