На Кіровоградщині рятувальники провели для школярів пізнавальну акцію

Листопад 08, 2016 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

8 листопада фахівці Управляння ДСНС у Кіровоградській області на території ЗОШ І-ІІІ ст. села Миколаївка Кіровоградського району провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати.

Допомогти», під час якої вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, наскільки важливим є дотримання правил безпеки життєдіяльності та виконання елементарних заходів безпеки в побуті.

У рамках акції учні могли відчути себе в ролі справжніх рятувальників, взявши участь у цікавих конкурсах.

Так, школярі змагались на швидкість одягання протигазів та бойового одягу пожежних, що для хлопців було особливо цікаво, адже саме в такі хвилини й зароджуються мрії про вибір майбутньої професії. Хоча дівчата також не відставали у вправності, демонструючи хорошу координацію під час конкурсу «Влуч у ціль».

Співробітники пожежно-рятувальної служби переконливо розповіли присутнім про необхідність дотримання основних правил поведінки у повсякденному житті при користуванні електричними та газовими приладами, а також застерегли дітей від необачних вчинків та пустощів із вогненебезпечними предметами, що можуть призвести до великого лиха.
Крім того, школярам продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення.

Також діти дізналися, як правильно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних або інших підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне. Крім того, фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення дав можливість школярам узяти до рук зразки боєприпасів та зафіксувати зовнішній вигляд цих небезпечних предметів у пам’яті.

Зустріч з рятувальниками справила велике враження на школярів та вчителів, адже подібні заходи – це дієва і доступна форма навчання, коли цікаво пояснюються прості, але важливі правила безпечної поведінки, та зав’язується цікаве спілкування, під час якого діти вчаться відповідально ставитися до свого життя та життя рідних і близьких.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool