На Кіровоградщині рятувальники продовжують навчати дітей основних правил безпечної життєдіяльності

Вересень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 833 | Коментарі: 0

13 вересня у Компаніївському районі тривала робота «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи», що є спеціалізованим формуванням обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Разом з представниками інших служб до роз’яснювальної роботи з дітьми та молоддю у с.Червоновершка долучилися фахівці обласного Управління ДСНС.

У 7 – 11-х класах місцевої загальноосвітньої школи рятувальники провели заняття з тематики безпеки життєдіяльності. Хлопцям та дівчатам розповіли про основні ризики, які можуть чатувати на них уразі недотримання елементрарних порад дорослих. Зокрема, дітям розповіли, що ігри із запальничками чи сірниками не є ознакою дорослого віку, вони лише призводять до страшних та іноді непоправних наслідків. Якщо дитина стала свідком пожежі, або опинилася у її епіцентрі, то частіше за все починає шукати схованку. Робити це категорично забороняється.

Тому рятувальники наголосили на тих діях, які допоможуть вчасно покликати допомогу та зберегти власне життя. Для більшої наочності у класах продемонстрували фільм «Пожежа у будинку», і, щоб закріпити знання – провели вікторину про основні ознаки пожежі.
Нагадали підліткам і про небезпеку виявлення застарілих боєприпасів, нагадавши як ці предмети виглядають та якої шкоди можуть завдати, якщо з ними неправильно поводитися. Про знахідку слід негайно повідомити старших або зателефонувати за номером «101».

Під час уроків у старшокласників виникало безліч запитань, на які отримали докладні відповіді. Зокрема, про професію рятувальника, виклики з якими доводиться стикатися найчастіше, звучали запитання і про навчальні заклади, які дають профільну освіту за цим напрямом.

Для того, що діти запам’ятали якомога більше інформації, рятувальники надали застережні листівки з нагадуваннями про правила пожежної безпеки. А педагоги зазначили, що спільна робота з дітьми завжди дає суттєві результати та виховує розуміння цінності власного життя.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool