На Кіровоградщині рятувальники попереджають про небезпеку, яку таїть тонка крига

Грудень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 517 | Коментарі: 0

Взимку, щойно водойми вкриває крига, одразу на річках і ставках з’являються рибалки. Діти нерідко влаштовують різні ігри. Часом річкою простують люди, щоб у такий спосіб скоротити шлях.

Разом з тим, у повідомленнях Служби порятунку починають з’являтись повідомлення про нещасні випадки кризі.

Тож, щоб застерегти громадян від виходу на замерзлі водойми, рятувальники Кіровоградщини проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

18 грудня працівники районного відділу У ДСНС в області поспілкувались з мешканцями м. Мала Виска про безпеку на зимових водоймах. Зокрема нагадали основні правила: виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разі не перевіряйте його ударом ноги. Перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від поверхні криги. Заздалегідь роздивіться, чи немає навколо небезпечних місць: лід може бути дуже тонким біля стоку води (наприклад, із ферми або фабрики), поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у кригу. Обминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де водойма впадає в іншу, більшу.

Рятувальники надали маловисківщанам застережні листівки, у яких також є нагадування про безпеку на зимових водоймах.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool