На Кіровоградщині розпочинається місячник здачі зброї

Вересень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 900 | Коментарі: 0

Із 1 по 31 жовтня 2017 року на території держави та Кіровоградщини зокрема проводитиметься місячник добровільної здачі в органи Національної поліції зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів.

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.
Загалом із початку поточного року громадянами було добровільно здано незареєстровану зброю - 2 мисливських нарізних карабіни та 58 мисливських гладкоствольних рушниць, а також 8 мисливських ножів, майже 140 набоїв до зброї армійських зразків, 63 снаряди та 1 гранату.

Крім того, серед зданого 145 одиниць раніше зареєстрованих мисливських рушниць, 10 спеціальних засобів для відстрілу набоїв, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, 6 пристроїв для відстрілу гумових куль (1 – незареєстрований) та 18 патронів до газової зброї.

За результатами проведених перевірок в особисте користування громадян зареєстровано 2 мисливських нарізних карабіни та 49 мисливських гладкоствольних рушниць, газової зброї – 1, холодної – 6 одиниць.

Завдяки добровільній здачі до відділів та відділень поліції області незареєстрованої зброї, боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнено 15 осіб.

За матеріалами дозвільної системи управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool