На Кіровоградщині розпочався місячник здачі зброї

Жовтень 01, 2018 | Новини | Переглядів: 610 | Коментарі: 0

Із 1 по 31 жовтня 2018 року на території держави та Кіровоградщини зокрема проводитиметься місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів в органи Національної поліції.

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

Загалом у 2018 році до відділів та відділень поліції області громадянами добровільно здано 191 одиницю зброї, з яких – 4 одиниці армійського зразка, 2 незареєстрованих мисливських нарізних карабіни, 1 утинок мисливської гладкоствольної рушниці, 1 ствол часів Другої світової війни, 206 набоїв до нарізної зброї, 2 снаряди, 6 гранат, 3 запали, 3 метри вогнепровідного шнура, 6 електродетонаторів, 52 незареєстровані мисливські гладкоствольні рушниці, 6 мисливських ножів. Крім того, добровільно здано 3 незареєстровані газові пістолети.

Також здано 122 гладкоствольні рушниці, 8 пристроїв для відстрілу гумових куль, 25 газових пістолетів, револьверів, які раніше були зареєстровані та прийшли у стан, не придатний для подальшого використання.

За результатами проведених перевірок в особисте користування громадян зареєстровано 51 одиницю зброї, пристроїв.
Завдяки добровільній здачі до відділів та відділень поліції області незареєстрованої зброї і боєприпасів, від кримінальної відповідальності звільнено 22 громадянина.

За матеріалами дозвільної системи
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool