На Кіровоградщині річна програма боротьби зі СНІДом виконується на третину

Грудень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

У області діє програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. За тим наскільки ефективно її впроваджують і за які кошти слідкують аналітики Інституту аналітики та адвокації.

Цього року на виконання програми планували виділити 5 млн. грн.

- Станом на 01 липня затвердили 30% даної суми, а саме 1 млн. 491 тис. грн. – зауважує аналітик ІАА Олександр Ткаченко. - Лише на заходи соціального супроводу збиралися витратити 659 тис. грн., та по факту грошей у бюджеті не знайшли. Всього за півроку використали 485 тис. грн. Кошти пішли на лабораторний супровід та заходи профілактичного характеру.

Інші напрями програми залишаються непрофінансованими. У Кіровоградському СНІД-центрі прокоментували такий розподіл коштів.

- Затверджене фінансування не відповідає орієнтованому у зв’язку з нестачею коштів у бюджеті. – говорить спеціаліст МІО Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом – Ірина Бабій. - Станом на півроку не були профінансовані лікарські засоби, соціальний супровід і технічне забезпечення. У нас є проблема з приміщенням: воно затісне. Про це йде мова вже 7 років. У кабінетах може сидіти по 3 спеціалісти. Тому людям, що приходять на прийом не завжди зручно говорити про свій статус. По лабораторному обладнанню нам потрібно 2 аналізатори. Коли затверджувалася програма ціни на них були нижчі, в зв’язку з інфляцією ціни виросли, а фінансування – ні. Щодо лікарських препаратів – до кінця року їх достатньо.

Аналітики й надалі будуть слідкувати за використанням виділених коштів на боротьбу з ВІЛ-інфекцією.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool