На Кіровоградщині рибалок навчають правилам безпеки на кризі

Грудень 28, 2018 | Новини | Переглядів: 670 | Коментарі: 0

З метою попередження нещасних випадків на льоду рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, особливо у місцях масової зимової риболовлі.

Під час спілкування з рибалками працівники пожежно-рятувальних підрозділів нагадують про небезпеку виходу на кригу, яка ще недостатньо надійна.

28 грудня рятувальники провели профілактичне відпрацювання на замерзлих водоймах м. Новомиргород, під час якого нагадали рибалкам правила безпеки на льоду. Зокрема порадили оминати ділянки біля очерету, мостів, джерел, у місцях стоку або швидкої течії, де крига завжди неміцна. Крім того, порекомендували завжди мати при собі плішню для визначення товщини льоду, ніж або два великі цвяхи, яким можна зачепитись за кригу, або порожні пластикові пляшки, прив’язані до пояса, які допоможуть якийсь час протриматись на поверхні води, якщо все-таки провалився. Щоб допомогти іншим необхідно мати при собі довгу мотузку, за яку може ухопитися потерпілий. Окремо фахівці Служби порятунку наголосили на тому, що небажано вживати міцні напої при виході на кригу, адже алкогольне сп’яніння сприяє втраті тепла та послаблює інстинкт самозбереження. Не варто залишатися на водоймі у нічний час, оскільки можна заблукати та не помітити ополонку на кризі.

На завершення спілкування рятувальники вручали рибалкам застережні листівки та радили обрати більш безпечний вид відпочинку.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool