На Кіровоградщині проводять спільні рейди

Серпень 05, 2016 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

На території області зберігається високий рівень пожежної небезпеки, тому працівники поліції разом із представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій не припиняють проводити відповідні рейди.

Днями інспектори Світловодського відділу поліції взяли участь у відпрацюванні лісового масиву поблизу міста, де відпочиває чимала кількість городян.

Правоохоронці та рятувальники розповіли про правила поведінки в лісосмузі, роз’яснили, до яких наслідків може призвести розведення вогню в лісових угіддях, спалення сухої трави чи сміття.
Із профілактичною метою відпочиваючим роздали інформаційні листівки щодо недопущення виникнення лісових пожеж та інструкцією дій, якщо подібна ситуація все ж трапиться.

Поліцейські нагадують, що за порушення правил пожежної безпеки у лісах та самовільне випалювання рослинності передбачено адміністративну відповідальність – різного розміру штрафи (ст. 77 та 77-1 КУпАП).

Натомість, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем – карається до 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України). Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків – загибелі людей чи масової загибелі тварин – термін ув’язнення може сягнути до 10 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області (за матеріалами Світловодського ВП)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool