На Кіровоградщині проводять розширені виїзні робочі зустрічі

Вересень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

З метою втілення низки рішень Уряду, направлених на захист прав громадян в частині легалізації праці, начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний та заступник начальника Управління Оксана Харченко проводять розширені виїзні робочі зустрічі за участю фахівців Управління, керівництва райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, представників фіскальної служби, Пенсійного фонду, правоохоронних органів, соціального захисту, зайнятості населення, роботодавців.

Протягом поточного тижня такі зустрічі проведено в Онуфріївському, Світловодському, Новгородківському, Долинському, Устинівському, Бобринецькому, Компаніївському, Новоархангельському, Маловисківському, Новомиргородському, Голованівському, Гайворонському та Благовіщенському районах області.

Під час зустрічей наголошується, що тільки легально працевлаштована людина забезпечена соціальним захистом сьогодні і в майбутньому. Крім того, легальна праця дає надходження до бюджетів. Офіційне оформлення працевлаштування є гарантією кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Для роботодавця - це позитивний імідж та репутація надійного партнера.

Починаючи з жовтня поточного року буде посилена функція контролю в даному напрямку, тому влада на місцях спільно з іншими державними контролюючими органами повинна тісно співпрацювати з метою доведення до відома роботодавців необхідність легалізувати найману працю. Жоден захід не обходиться без участі преси. У Світловодську, зокрема, де на підприємства були накладені мільйонні штрафні санкції за підміну трудових відносин цивільно - правовими, начальник Управління провів прес – конференцію, а розширена нарада під головуванням Сергія Подорожного транслювалась у прямому ефірі на телебаченні.

У процесі робочих зустрічей фахівці Управління роз’яснюють законодавство, напрацьовуються і втілюються в життя спільні заходи, зокрема, рейди, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення, присутнім вручаються недавно створені Управлінням інформаційні буклети з питань легалізації праці.

У Компаніївці, наприклад, Оксана Харченко запропонувала учасникам наради, за участю заступника голови районної державної адміністрації Алли Олійник, провести обстеження торгівельних точок щодо виявлення неоформленої найманої праці. Біля приміщення РДА знаходиться магазин «Цукровий дім», де комісією і було виявлено неоформлених працівників. З працівниками проведено роз’яснювальну роботу про їхні права, та чому варто офіційно оформити трудові відносини з роботодавцем.

За результатами заходу роботодавця тепер чекає інспекційне відвідування інспектора праці

Такими зустрічами в найкоротший термін планується охопити всі райони області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool