На Кіровоградщині проводять рейдові перевірки лісових господарств

Травень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 1394 | Коментарі: 0

29 травня спільні рейдові перевірки лісових господарств, місць масового відпочинку громадян у лісах та посадках проведено рятувальниками, лісівниками та представниками Національної поліції у Гайворонському, Новомиргородському, Маловисківському районах Кіровоградської області.

Учасники рейдів, спілкуючись із громадянами, наголошували на необхідності відповідального ставлення до природи, адже найменша недбалість дорого коштуватиме нашій екосистемі: на відновлення знищеного мікросвіту випаленої ділянки необхідні десятиліття.

Не менш злочинним є захаращення місць відпочинку сміттям, яке також легко займається під палючим сонцем. Крім того, громадянам нагадали, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і великою площею розповсюдження: її дуже важко помітити на ранніх етапах та складно контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрямок, а кліматичні умови, такі як спека, вітер лише сприяють стрімкому розвитку пожеж.

У рамках рейдових перевірок також були здійснені обходи угідь лісництв, перевірено стан мінералізованих смуг навколо лісу та наявність шлагбаумів при в’їздах, а також інформаційних стендів. Порушників, які розкладали багаття, за межами рекреаційних зон, виявлено не було.

Усім, кого учасники рейдів зустрічали під час даного заходу, були роздані інформаційні листівки із правилами поведінки у лісах.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool